Bosbessen Muffins

Ik ben stieken een beetje gek van muffins en vooral op lekkere blauwe bessen muffins. Ik ging dus op zoek naar een lekker receptje, en kwam op het volgende terecht. Hier en daar deed ik naar eigen smaak een kleine aanpassing.
Ze zijn niet erg gezond, maar wel ERG lekker :-) Het is dus maar waar je voor kiest op dat moment ;-)

Dit receptje bestaat uit 2 delen. 1 voor het beslag en 1 voor de topping. Het is vooral de topping die deze muffin zo lekker maakt.

Ingrediƫnten:
Basisrecept voor 12 muffins
  • 210 gram bloem
  • 150 gram kristalsuiker (of als je gezond wil doen, stevia of de gemixte variant stevia met rietsuiker, vergeet dan niet de hoeveelheid te halveren)
  • klein beetje zout
  • 10 g bakpoeder
  • 85 ml zonnebloem olie
  • 1 ei
  • 85 ml melk
  • 150 gram blauwe bessen (of zo veel of weinig als je zelf lekker vindt)
Recept voor de topping
  • 50 g suiker
  • 22 g bloem
  • 30 gram harde roomboter (op kamertemperatuur)
  • kaneel naar smaak
Zo maak je het:
  • verwarm je oven voor op ongeveer 200°C
  • Zorg dat je muffin bakvorm klaar staat.
  •  Maak het basisrecept:
    - Roer de bloem, de suiker, het bakpoeder en het zout samen in een kom. Haal eventueel door de zeef zodat je geen klonters hebt.
    - Klop de olie, de melk en de eieren in een andere kom samen.
    - Roer nu beiden door elkaar, eventueel op de laagste stand van de mixer. Je gaat een vrij stevig mengsel krijgen.
    - Roer de blauwe bessen er door. Doordat het mengsel zo stevig is, is dit niet zo makkelijk. Maar roer niet te hard want dan gaan de bessen stuk.
  • Maak de topping:
    - Meng de suiker met de harde boter, het meel en de kaneel. Ik deed dit op de laagste stand met de mixer, want de bedoeling is dat je een soort brokkeldeeg krijg. Gebruik dus zeker harde boter en blijf niet mixen tot je een lopend deeg krijgt. Je kan ook altijd met de hand kruimeldeeg maken of met een vork. Maar laagste stand van de mixer werkte hier het beste.
  • Verdeel de muffinmix over de vormpjes. Ze komen goed omhoog, vul ze dus niet te hoog.
  • Verdeel de topping over de muffins
  • En nu mogen ze de oven in... Ongeveer 20 minuten op 200°
  • Smakelijk!

Reacties

Populaire posts