Amandelmeel wafeltjes
Vandaag hebben we nog eens een nieuw recept uitgeprobeerd: amandelmeelwafeltjes. Het is altijd afwachten hoe zo een experimentje gaat meevallen en of de kinderen het willen eten, maar goed... wie niet waagt, niet wint :-)
Je hebt nodig:
- 4 eieren
- 2 rijpe bananen (heel rijpe bananen)
- 1 cup amandelmeel (ik heb even mijn Amerikaanse potjes er bij gehaald, dus ik kan ook niet zeggen hoeveel gram, maar ik wil het wel nawegen als iemand dat graag wil weten)
- 1/2 cup amandelmelk (die had ik niet, en heb ik vervangen door kokosmelk van alpro, die ik wel had staan, dus dat kan ook)
- 1 el kokosolie
- Vanille (ofwel extract ofwel 1 stokje, naar smaak)
- 1/2 tl kaneel
(- Als je van zoet houdt 1 el ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Maar met echt rijpe bananen heb je dit zeker niet nodig.)
Zo maak je het:
- Klop de eieren een beetje los
- Plet de bananen
- Doe alles samen in een kom en meng goed
- Warm je wafelijzer op en vet goed in met wat olie (bijvoorbeeld de kokosolie). Ik was dit vergeten en dan komen je wafels niet uit je ijzer. Bij mijn traditioneel recept hoef ik niet zo nauw in te vetten, maar bij dit recept wel.
- Bak de wafeltjes en serveer met fruit of met wat maple syrup. Ik had kleine wafeltjes en kreeg er zo zeker 12 uit dit recept. Ga je echt grote wafels maken, denk ik dat je er een 6-tal uit zal krijgen.
Wat vonden de kinderen er van?
Senn vloog er op af en heeft er toch zeker 4 naar binnen gesmikkeld, toen moest hij stoppen van mij :-) Ook Ibe vloog op het bord af en propte het in zijn mond. Loeka heeft met mes en vork (en echte dame hè ;-) ) gegeten omdat ze er graag siroop op wilde. Maar ze waren het met elkaar eens: dit is lekker!!
Ik heb gelezen dat je dit ook als pannenkoek kan maken en het amandelmeel voor de helft kan vervangen door haverzemelen. Misschien ga ik dat in de toekomst wel eens proberen.
Je hebt nodig:
- 4 eieren
- 2 rijpe bananen (heel rijpe bananen)
- 1 cup amandelmeel (ik heb even mijn Amerikaanse potjes er bij gehaald, dus ik kan ook niet zeggen hoeveel gram, maar ik wil het wel nawegen als iemand dat graag wil weten)
- 1/2 cup amandelmelk (die had ik niet, en heb ik vervangen door kokosmelk van alpro, die ik wel had staan, dus dat kan ook)
- 1 el kokosolie
- Vanille (ofwel extract ofwel 1 stokje, naar smaak)
- 1/2 tl kaneel
(- Als je van zoet houdt 1 el ruwe rietsuiker of kokosbloesemsuiker. Maar met echt rijpe bananen heb je dit zeker niet nodig.)
Zo maak je het:
- Klop de eieren een beetje los
- Plet de bananen
- Doe alles samen in een kom en meng goed
- Warm je wafelijzer op en vet goed in met wat olie (bijvoorbeeld de kokosolie). Ik was dit vergeten en dan komen je wafels niet uit je ijzer. Bij mijn traditioneel recept hoef ik niet zo nauw in te vetten, maar bij dit recept wel.
- Bak de wafeltjes en serveer met fruit of met wat maple syrup. Ik had kleine wafeltjes en kreeg er zo zeker 12 uit dit recept. Ga je echt grote wafels maken, denk ik dat je er een 6-tal uit zal krijgen.
Wat vonden de kinderen er van?
Senn vloog er op af en heeft er toch zeker 4 naar binnen gesmikkeld, toen moest hij stoppen van mij :-) Ook Ibe vloog op het bord af en propte het in zijn mond. Loeka heeft met mes en vork (en echte dame hè ;-) ) gegeten omdat ze er graag siroop op wilde. Maar ze waren het met elkaar eens: dit is lekker!!
Ik heb gelezen dat je dit ook als pannenkoek kan maken en het amandelmeel voor de helft kan vervangen door haverzemelen. Misschien ga ik dat in de toekomst wel eens proberen.
Reacties
Een reactie posten