Vegetarisch receptje met gnocchi
We eten al weinig "vlees". Echt vlees dan... Ofja, niet dat kip geen vlees is, maar toch... Varkens of runds komt er al bijna nooit in, gevogelte dus wel. Ik zou graag ook daarop wat consuminderen, maar makkelijk vind ik het toch niet. Vooral omdat ik in mijn dieet leerde om te minderen op koolhydraten en dus aardappelen en pasta minder aangeraden waren. Als ik naast deze dingen ook mijn kip nog eens moet laten, voel ik me echt wel een konijntje (en rauwe groenten verteer ik ook al niet, dus ja...) Daarom ben ik dus een zoektocht gestart naar lekkere vegetarische receptjes. En als ik dan eens een lekker receptje tegen kom, wil ik dit graag delen, uiteraard 😁
Vandaag het eerste receptje: gnocchi met tomaat en venkel
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- Gnocchi (300g-500g, afhankelijk van de eters)
- 3 tomaten
- 1 venkel
- Enkele blaadjes basilicum
- Een zakje rucola
-1 rode ajuin
-200ml (light) kookroom
Zo maak je het:
- Snij de ajuin fijn, de venkel in kleine stukjes en de tomaat in stukjes
- Kook de gnocchi gaar (gnocchi is gaar als het boven komt drijven)
- Warm olijfolie op in de wok en bak de rode ajuin kort op.
- Voeg de tomaten, de venkel en de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat op een zacht vuurtje, met een deksel op de pot een 10-tal minuutjes doorkoken.
- Voeg de gaargekookte gnocchi toe samen met de fijngesneden basilicum en het zakje rucola. Laat even doorpruttelen zodat de rucola kan slinken.
- Opdienen en eet smakelijk!
Voor de eerlijkheid is dit receptje ook heerlijk met wat gebakken kipfilet. Maar dan zou ik het niet onder de vegetarische receptjes mogen zetten 😂
Vandaag het eerste receptje: gnocchi met tomaat en venkel
Dit heb je nodig voor 2 personen:
- Gnocchi (300g-500g, afhankelijk van de eters)
- 3 tomaten
- 1 venkel
- Enkele blaadjes basilicum
- Een zakje rucola
-1 rode ajuin
-200ml (light) kookroom
Zo maak je het:
- Snij de ajuin fijn, de venkel in kleine stukjes en de tomaat in stukjes
- Kook de gnocchi gaar (gnocchi is gaar als het boven komt drijven)
- Warm olijfolie op in de wok en bak de rode ajuin kort op.
- Voeg de tomaten, de venkel en de kookroom toe, breng op smaak met peper en zout en laat op een zacht vuurtje, met een deksel op de pot een 10-tal minuutjes doorkoken.
- Voeg de gaargekookte gnocchi toe samen met de fijngesneden basilicum en het zakje rucola. Laat even doorpruttelen zodat de rucola kan slinken.
- Opdienen en eet smakelijk!
Voor de eerlijkheid is dit receptje ook heerlijk met wat gebakken kipfilet. Maar dan zou ik het niet onder de vegetarische receptjes mogen zetten 😂
Reacties
Een reactie posten